Bedrijfs-verzamelgebouw te Hoorn

In september 2005 is een start gemaakt met het realiseren van de nieuwbouw van een vier verdiepingen tellend bedrijfsverzamelgebouw in de gemeente Hoorn.
Het gebouw heeft een totaal oppervlakte van ca 3500m² en wordt betrokken door onder andere de gemeente en het CWI.
Hogeterp & Beets Electro Engineering is verantwoordelijk voor de elektrische installatie, bestaande uit:

Licht- en krachtinstallatie
In het gebouw wordt een licht- en krachtinstallatie gerealiseerd bestaande uit een hoofdverdeelinrichting met hoofdschakelaar 400A, welke een zestal onderverdelers, een regelkast, een warmtepomp, een noodverwarmingsinstallatie, een brandpomp en de liftinstallatie voedt. De verdiepingen worden voorzien van een scala aan armaturen, downlighters, TL armaturen en pendelarmaturen in- en opbouw uitvoeringen. De verlichting wordt geschakeld door o.a. wipschakelaars, bewegingsdetectoren, schemerschakelaar, tijdklok en een centraal bedieningspaneel in de vorm van een LCD scherm, aangesloten op het
Europese Installatie Bus systeem (EIB).
Tevens wordt er een kabel- en wandgoottracé aangelegd en worden er multizuilen geplaatst, wordt het complex voorzien van een noodverlichtinginstallatie, een bliksem- en aardingsinstallatie en wordt de elektrische installatie met Merten schakelmateriaal afgemonteerd.

Ontruimingsinstallatie
In het complex wordt een ontruimingsinstallatie van het fabrikaat Protec geïnstalleerd, gebaseerd op een door de brandweer goedgekeurd Programma van Eisen met bijbehorende tekeningen en blokschema’s.
De installatie bestaat uit een ontruimingscentrale, waaruit één lus vertrekt. Op de lus zijn alle adresseerbare automatische rookmelders, handmelders, sirenes, flitslicht en sturingen (regelkast, lift, tourniquet en automatische deuren) aangesloten.
Tevens vindt er door middel van het EIB systeem een melding plaats naar het centraal bedieningspaneel.

Ledige voorzieningen
Voor de inbraakdetectie-, data-, CAI- en toegangscontrole installatie zijn alleen ledige voorzieningen opgenomen.

Mindervalide toiletsignalering
In het complex worden twee mindervalide toiletsignaleringen opgenomen van het fabrikaat Busch-Jaeger.
De installaties bestaande uit voeding, trek- en resetcontacten en alarmgever, zijn door middel van het EIB systeem aangesloten op het centraal bedieningspaneel.

Regelinstallatie
In het gebouw wordt een regelinstallatie ten behoeve van de werktuigbouwkundige installatie opgenomen, gebaseerd op de schema’s van de werktuigbouwkundig installateur. Tevens vindt er door middel van het EIB systeem een melding plaats naar het centraal bedieningspaneel.